Blogs

DLG - F3K kategorija jedrilica +  

F3K - DLG

Gledavši u nazad nekoliko meseci, primetio sam da mi je primarni model za letenje DLG jedrilica. Zašto je to tako, često se pitam u poslednje vreme?

Rezultati takmičenja "IMAC 2013" +  

IMAC 2013

Ekipa Beogradskih RC avio modelara uz ogromnu podršku sportskog aerodroma 13. maj i RCFly4um-a je po četvrti put uspešno organizovala takmičenje preciznog letenja u IMAC kategoriji.

Odziv takmičara i ove godine je bio na zavidnom nivou. Takmičari su dolazili iz svih krajeva Srbije, kao i gosti koji su uveličali takmičenje sjajnim  druženjem.

Spark Dynamic i program P-13 +  

F3A Spark Krill Model

Primer F3A P-13 programa sa modelom aviona Krill Models Spark Dynamic na sportskom aerodromu 13. maj u Zemun Polju. Setup u modelu je sledeci: Hacker C50-13XL, Turnigy 100A, APC 20x13, 3xFutaba BLS 451, 2xFutaba 9650, Power Box Switch, Rhino 2S 610mAh, Rhino 10S 4900mAh, receiver JR921, Radio JR X9303.
 

F3A, BASIC takmičenje Slovenija +  

F3A Slovenija

U nedelju 9.6.2013. ekipa RC avio modelara iz aerokluba "Wing"  po prvi put je nastupila na F3A takmičenju van granica Srbije u sledećem sastavu: Veljko Stojanović, Mile Radosavljević i Nikola Stojković.

Uprkos turbulentnom vremenu koje nikako da se stabilizuje i jako malo vezbanja, odlučili smo da se upustimo u našu prvu F3A utakmicu.

RC letenje Beograd 2013 +  

RC letenje Beograd 2013

Kao i prethodnih godina i ove godine modelari su odrzali svoj već tradicionalni RC skup na sportskom aerodromu 13.maj. Vremenski uslovi koji nisu obećavali dinamičan letački dan ipak nisu pokvarili dobro druzenje koje je kulminiralo sa znatnim poboljšanjem meteo situacije u drugom delu dana!

F3M takmičenje u Zagrebu +  

F3M_Velika_Gorica

Na jučerašnjem takmičenju preciznog letenja u F3M kategoriji, ekipa RC avio modelara iz aerokluba "Wing"  po prvi put je nastupila na takmičenju van granica Srbije u sledećem sastavu: Veljko Stojanović, Nedan Panovski - Zajo i Nikola Stojković.

Rezultati takmičenja "IMAC 2012" +  

IMAC 2011

Ekipa Beogradskih RC avio modelara uz ogromnu podršku sportskog aerodroma 13. maj i RCFly4um-a je po treći put uspešno organizovala takmičenje preciznog letenja u IMAC kategoriji.

Odziv takmičara i ove godine je bio na zavidnom nivou. Takmičari su dolazili iz svih krajeva Srbije. Pored takmičara iz Srbije, imali smo čast da ugostimo i dva vrhunska RC pilota iz Makedonije i Češke republike koji su svojim prisustvom ovom takmičenju dali internacionalni karakter.

RC letenje Beograd 2012 +  

Mirce i F9F

Tradicija se nastavlja. Po peti put Beogradska ekipa RC modelara sakupila je sredstva da organizuje međunarodni skup uz pomoć Boška Todorovića i Milana Milinkovića ustupivši sportski aerodrom 13. maj za ovaj događaj. Skup RC LETENJE BEOGRAD 2012 će svakako biti upamćen po avio modelima raznih kategorija, sjajnom odzivu ljudi koji su dolazili sa svih strana naše države, tako i susednih zemalja. Pored fenomenalnog druženja i letenja, pamtiće se i modeli aviona koji su toga dana bili i leteli na aerodromu.

Red Bull Papirni Avion nagradni konkurs – snimi svoj video i osvoji put do Hangara 7! +  

Hangar7
Tango Six i Red Bull objavljuju poziv svim pravim vazduhoplovcima za let do Salzburga. Snimite kratki video i osvojite priliku da posetite jednu od najzanimljivijih warbird kolekcija – Titov DC-6, Alfa Džetovi, Lajtning, Korser…
Da biste učestvovali u ovom konkursu potrebno je da napravite kratki video na temu “Leti, leti, leti papirni avion!”

Takmičarski programi za 2012. godinu +  

Takmičarski programi za 2012. godinu

Pre neko vreme su objavljeni programi za 2012. godinu u kategoriji IMAC, dok je FAI objavio F3A programe P13 i F13, koji će se leteti narednih dve godine na takmičenjima širom sveta.


TangoSix

New club members

Vremenska prognoza

Beograd

Broken clouds, mist, light rain
  • Broken clouds, mist, light rain
  • Temperature: 11 °C
  • Wind: Variable from SSE (150°) to W (270°), 1.5 meter/s
  • Pressure: 1006 hPa
  • Rel. Humidity: 100 %
  • Visibility: 2 km
Reported on:
Fri, 2014-04-18 17:30

Who's online

There are currently 0 users and 1 guest online.